SAmerajerna's Tonto "Teddy"

 

Geboren op 14 december 2022 te Zweden, bij kennel Samerajerna's.

 

Teddy is een lang gekoesterde wens die uit komt hier in huize Thoer. Vanaf dag 1 dat we bekend zijn met dit fantastische ras wilde we al een creme kleurige lap. Echter is dit er NOOIT van gekomen tot nu....

Na het overlijden van Beer bleef de vraag opspelen in ons gezin, waarop ik (Nanda) heb gezegd dat ik er voor open sta maar dat het dan wel eentje moet zijn waar ik mee voor de dag kan komen op shows! Ik wilde een echte TEDDYBEER.... mijn zoektocht heeft niet lang hoeven duren want kort nadat we besloten hadden dat we onze droom wilde waar gaan maken kwam er een foto voorbij op facebook van een nestje pups met ja 1 witte!!! Ik heb de fokker aangeschreven en verteld van onze wens en mijn doel... Frida en Lotta hoefden niet lang na te denken en zeiden volmondig JA op dit avontuur wat we samen aan gaan.

 

 

Teddy komt uit een prachtige combinatie van ouders, de eerste generaties (1/4) ouders zijn voor mijn kennel nieuw. Maar waar ik echt voor ben gevallen zijn de rastypische teddyberen in zijn lijn, zo mooi sterk van bouw, goede vachten en prachtige koppen met ook nog eens geweldige karakters. Zijn oma ( lapinlumon tupasvilla) heb ik mogen leren kennen op EDS Brussel 2016 waar zij BEST OF BREED werd en ik totaal verliefd werd op haar, het is dan ook een droom voor mij dat ik nu een kleinzoon van haar mag ontvangen in mijn kennel.

Teddy heeft zich bij de fokker laten zien als een stabiele, vrolijke clown die overal voor in is. 

Ik ben dan ook dankbaar dat hij begin april naar Nederland mag komen om bij ons thuis op te gaan groeien tot de mooiste creme lap van NL ;)

Teddy zal zijn benodigde gehoorzaamheidstrainingen gaan volgen, zal meegaan naar showtraining en zal hij te zien gaan zijn op shows, dit is een doel wat ik gesteld heb voor mezelf, de kleur is namelijk niet veel voorkomend op shows in ons deel van europa en wil graag door middel van deze prachtige kerel kenbaar maken dat het een erkende kleur is zeer zeker zijn plek verdiend in de showwereld net als de zwarte, bruine of sables.

Wanneer hij oud genoeg is zal hij zijn gezondheidstesten ondergaan en als deze ok zijn inzetbaar gaan zijn voor de fokkerij. Dat we de mogelijkheid kunnen bieden aan kennel Samerajerna's om via hem zijn lijn te behouden/ terug te laten keren naar Zweden.

 

 

Gezondheid:

 

HD: te jong

PRA: vrij door ouders

Pompe: vrij door ouders

DM: moet nog getest worden

Ecvo: te jong

DNA profiel : word afgenomen zodra hij geidentificeerd word in NL.