Samerajerna's Tonto "Teddy"

 

WORLD HOPE WINNER '23

BEST IN SHOW JUNIOR #3

 

Internationaal jeugd kampioen

Nederlands jeugd kampioen

Oostenrijks jeugd kampioen

Belgisch jeugd kampioen

DCNH jeugd kampioen

VDH jeugd kampioen

Luxemburg jeugd kampioen

 

Dutch Winner'23

Dutch junior winner'23

Herbst jugendsieger'23

Bundes jugendsieger'23

Wallonie junior winner'23

Jugend sieger wels '23

Winter trophy'23

Christmas junior winner'23

 

Geboren op 14 december 2022 te Zweden, bij kennel Samerajerna's.

 

Teddy is een lang gekoesterde wens die uit komt hier in huize Thoer. Vanaf dag 1 dat we bekend zijn met dit fantastische ras wilde we al een creme kleurige lap. Echter is dit er NOOIT van gekomen tot nu....

Na het overlijden van Beer bleef de vraag opspelen in ons gezin, waarop ik (Nanda) heb gezegd dat ik er voor open sta maar dat het dan wel eentje moet zijn waar ik mee voor de dag kan komen op shows! Ik wilde een echte TEDDYBEER.... mijn zoektocht heeft niet lang hoeven duren want kort nadat we besloten hadden dat we onze droom wilde waar gaan maken kwam er een foto voorbij op facebook van een nestje pups met ja 1 witte!!! Ik heb de fokker aangeschreven en verteld van onze wens en mijn doel... Frida en Lotta hoefden niet lang na te denken en zeiden volmondig JA op dit avontuur wat we samen aan gaan.

 

Teddy komt uit een prachtige combinatie van ouders, de eerste generaties (1/4) ouders zijn voor mijn kennel nieuw. Maar waar ik echt voor ben gevallen zijn de rastypische teddyberen in zijn lijn, zo mooi sterk van bouw, goede vachten en prachtige koppen met ook nog eens geweldige karakters. Zijn oma ( lapinlumon tupasvilla) heb ik mogen leren kennen op EDS Brussel 2016 waar zij BEST OF BREED werd en ik totaal verliefd werd op haar, het is dan ook een droom voor mij dat ik nu een kleinzoon van haar mag ontvangen in mijn kennel.

Teddy heeft zich bij de fokker laten zien als een stabiele, vrolijke clown die overal voor in is. 

Ik ben dan ook dankbaar dat hij naar Nederland mocht komen om bij ons thuis op te gaan groeien tot de mooiste creme lap van NL ;)

Teddy zal zijn benodigde gehoorzaamheidstrainingen gaan volgen, zal meegaan naar showtraining en zal hij te zien gaan zijn op shows, dit is een doel wat ik gesteld heb voor mezelf, de kleur is namelijk niet veel voorkomend op shows in ons deel van europa en wil graag door middel van deze prachtige kerel kenbaar maken dat het een erkende kleur is zeer zeker zijn plek verdiend in de showwereld net als de zwarte, bruine of sables.

Wanneer hij oud genoeg is zal hij zijn gezondheidstesten ondergaan en als deze ok zijn inzetbaar gaan zijn voor de fokkerij.

 

 

Gezondheid:

 

HD: A

PRA: vrij 

Pompe: vrij 

Ecvo: te jong

DNA profiel : aanwezig, afgenomen door de raad van beheer 2023

 

Geboren op 12-07-2010 te Zweden, afkomstig van Kennel Strix's.

 

Ze was een actieve hond, die graag werkte voor de baas.

Beer heeft puppycursus, basis, E.G., V.E.G behaald en heeft deelgenomen aan G&G B 1. Ook  met de behendigheid liep zij met regelmaat mee. Verder nam Beer deel aan ringtraining en liep shows. Beer heeft diverse workshops gevolgd zoals schapendrijven, aanlegtest hiervoor behaald. Maintrailen heeft ze gevolgd en ook daar had ze aanleg voor. Speuren was helemaal haar ding. Ze was een gevoelig hondje wat graag de kat uit de boom kijkt, maar ontdooit snel wanneer ze merkt dat alles goed is. Voor kinderen en andere honden was zij perfect, lief en zorgzaam. In huis was ze lekker rustig, maar buitenshuis hield ze enorm van actieve bezigheden. 

Beer is de moeder van A-B- & C-nest, hiermee heeft ze voldoende prachtige pups gegeven.Ze genoot van haar oude dag, de heerlijke wandelingen, slapen op de bank, mee gaan naar onze zaak en het spelen met onze kinderen.

Tijdens haar laatste loopsheid werd ze wat slomer, lag veel in haar mand, had doffe ogen, stopte met eten, waarop we onderzoeken zijn gestart daaruit bleek dat ze baarmoederontsteking had, een gezwel bij de baarmoeder/eierstokken en uizaaiingen had op haar longen. We hebben dan ook de zware maar moedige besluit genomen om haar niet meer te opereren maar te laten gaan over de regenboog.

 

Gezondheid:

HD: A

PRA: vrij

Pompe: drager

Ecvo: vrij (19-10-2016)

DM: vrij ( laboklin 2020)

DNA profiel aanwezig. afgegeven door laboklin.de

Diploma's: puppycursus, basiscursus, EG cursus, VEG cursus, aanlegtest  schapendrijven.

­